kolmapäev, veebruar 22, 2006

Lillepottide ümber midagi


Tavalised korvid, vineerpõhja peal. Kui kusagil kodu lähedal kraavis kasvab peenikest paju siis on neid hea punuda. Ruttu saavad valmis ka. Tegelikult peaks neid poti järgi punuma aga ma tõepoolest ei viitsinud ühtki potti sinna sisse toppida vormiks, polegi vist eriti neid tühju lillepotte. Lihtsalt asi valmis ja siis tuleb proovida, et missugusele potile kõige paremini ümber passib. Pildil on mannakaktus, nagu mina teda juba mudilaseajast tean. Mingi eestikeelne nimi oli ka, teaduslik, ja ta pole üldsegi ju kaktus, aga minu poolest võib ta mannakaktus ka olla. Ta on ju alati olnud! Võtsin ta koolimajast, algkoolist ikka jah, pisikese jupikesena ja panin kasvama. Nüüd siis nii kena teine ja igati tänuväärne toataim. Oh, mälestused missugused.

3 Comments:

Anonymous Anonüümne kirjutas...

Kas su õpilaseks võiks hakata?

12:15 PM  
Blogger Ivari kirjutas...

Ohh, kohe südamest rõõmus, aga... kunagi ehk küll! Praegu on tsipa valed ajad ja ma ise ka õpilane veel!!!

12:43 AM  
Blogger Ivari kirjutas...

Heidi, vastan siiasamasse, sest ei leidnud Su meili.

Punun enamasti ikka korvipajust. Nii kuidas seda õnnestub saada, sest endal mingit istandust 'veel' ei ole. Kuigi mul juba aiamaal on vitsad kasvamas. Varem tegin küll ka looduslikust pajust, enamus peenema vitsaga asju ongi sellest tehtud. Ja mõni suurem ka vist, pean siis üle vaatama.

Üldiselt võetakse punumiseks ilma külgoksteta vitsad, viimase aasta kasvud siis. Kui kodu lähedal kena läikiva koorega pajupõõsas, siis sae see nüüd kohe või vähemalt enne pungade puhkemist maani maha. Sügiseks saad mitme korvi jagu vitsu, ilusad pikad ja sirged. Väiksema korvi tegemiseks saab kasutada ka just neid kõrvaloksi. Külgvõrsed sobivad ka nt ribivitsteks (jooksevad korvi külje sees alt üles). Samas, keegi ei keela ka külkokstega vitsu kasutada, saad suure ja harulise korvi.

9:31 PM  

Postita kommentaar

<< Home